O društvu
PROJEKT: LOKALNA KULINARIKA IN SAMOOSKRBA Z ROKO V ROKI – »LOKIS«
Projekt »Lokalna kulinarika in samooskrba z roko v roki« je nadgradnja predhodnih projektov Društva Zdrav podjetnik: Danes kuhamo po domače in Zeliščarski recepti v lokalni kulinariki.
Leto 2022 sicer začenjamo še vedno pod vplivom neukrotljive covid situacije, z upanjem, da bo zdravstvena situacija v letu 2022 ugodnejša za celotno lokalno populacijo.
V okviru projekta »LOKIS« načrtujemo naslednje dogodke:
Marec 2022 Zgodnja pomladna zelenjava in šparglji – kulinarična delavnica
April 2022 Rdeče pomladno sadje in predstavitev postopka fermentacije
Maj 2022 Samooskrba z domačega vrta – izobraževanje "Delavnica osebne rasti: zakaj se moram imeti rad?"
Junij 2022 Bučke na …. načinov
Julij-avgust 2022 Kuhajmo po domače: marmelade in šalša
September 2022 Sprehod po dolini Rižane: priprava eko obroka »kilometer 0«, Predstavitev projekta: Skriti kotički obalnega podeželja-dobra rekreacija za
družinske izlete
Oktober 2022 Sadni sokovi za ozimnico
Dogodki se bodo izvajali praviloma na Eko točki v Dekanih, drugo oziroma tretjo nedeljo v mesecu.
Vabilo za javnost: spletna stran nosilca projekta, facebook, Podjetniški glas Primorske, lokalni radio, Linkedln.
Koper, december 2021
Projekt pripravila: Irena Bartolič
Novo na spletu
Pomlad počasi trka na vrata in tudi mi čistimo zaloge naravnih zeliščnih hidrolatov melise, poprove mete, kraškega šetraja, koromača, svke, rožmarina in žajblja. Za Vas smo pripravili še zadnje razpoložljive količine, ki so na voljo po znižani ceni, in sicer 4 uer/stekleničko hidrolata. Več info: 031 734 478